"Typische Australiër" Bill Hunter is overleden

De Australische acteur Bill Hunter is in Melbourne overleden aan kanker. Hij is 71 jaar geworden. Hunter is bekend van vertolkingen in films als "Priscilla, queen of the desert", "Muriel's wedding" en "Strictly ballroom".

"Als je een typische Australiër nodig had in je film, was hij je man", vat Baz Luhrmann, regisseur van "Strictly ballroom", de kracht van Hunter samen.

De carrière van Hunter begon in 1959. Hij was toen figurant in de Britse film "The shiralee". Daarna werkte hij als stuntman in "On the beach", een Amerikaanse film over de gevolgen van een kernoorlog. In "Gallipoli", een film over WO I, speelde hij een Australische officier.

Hunter speelde samen met grote Australische acteurs als Nicole Kidman, Hugh Jackman en Hugo Weaving.

"Hij hielp ons de Australische cultuur te definiëren", zegt de Australische premier Julia Gillard. "Hij vertelde Australische verhalen met een Australische stem op een moment dat we nog bezig waren onze nationale identiteit te ontwikkelen."