Belg omgekomen bij duikongeval in Bretagne

Bij een duikongeval in het Bretoense Perros-Guirec is gisteravond een Belg omgekomen. Een andere Belg raakte gewond. De twee Belgen - twee vijftigers - waren als monitoren van een groep mee gaan duiken.

De omstandigheden van het ongeluk zijn nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat het duo tegen de rotsen is afgedreven. De hulpdiensten konden een van de twee redden en naar het ziekenhuis van Lannion brengen. De man heeft een breuk aan de schouder. Voor de andere Belg kwam de hulp te laat. Hij zat gekneld tussen de rotsen.

Gisterenmorgen waren de hulpdiensten ook al opgeroepen om hulp te bieden aan een duikster van dezelfde groep van zes mannen en vrouwen. De reddingsdiensten hebben daarop de duikers tot voorzichtigheid aangemaand, want de deining en stromingen blijken op die plek verraderlijk te zijn voor wie ze niet goed kent.