Eminem en Bieber grote winnaars BMA's

Gisteren zijn in Las Vegas de muziekprijzen van het Amerikaanse tijdschrift Billboard uitgereikt. De Amerikaanse rapper Eminem en tieneridool Justin Bieber (foto) zijn de grote winnaars geworden, met elk 6 awards.

Eminem ging onder meer met de award voor "Artiest van het jaar" en "Beste mannelijke artiest" lopen. Voor Bieber waren dan weer de prijzen voor "Beste pop artiest" en "Sociale en digitale media artiest" weggelegd.

De Amerikaanse zangeres Beyoncé werd met een Millennium Award voor haar muzikale invloed beloond, terwijl de 70-jarige Neil Diamond met een Icoon Award in de bloemetjes werd gezet. Verder vielen onder anderen Rihanna, Taylor Swift en Black Eyed Peas in de prijzen.

De Billboard Music Awards werden voor het eerst in 4 jaar weer uitgereikt aan de meest populaire artiesten van het moment. Het tijdschrift baseert zich bij de uitreiking onder meer op de plaats in de hitlijsten, de digitale verkoop van albums en de populariteit van de artiesten op sociaalnetwerksites.