Evacuatie ministerie van Financiën na klein brandje

Door een klein brandje moesten zo'n 4.000 ambtenaren van het ministerie van Financiën tijdelijk de North Galaxy Tower verlaten. Dat is vlak bij het Brusselse Noordstation. Iedereen is ongedeerd gebleven.

In een technische schacht aan de buitenzijde was ter hoogte van de tweede verdieping een brandje ontstaan. Door de rookontwikkeling moest het gebouw volledig geëvacueerd worden en waren de 4.000 mensen die in het gebouw werken een uurtje technisch werkloos. Het vuur is onder controle en iedereen is terug aan het werk gegaan.

Enkele tientallen ambtenaren coördineerden de evacuatie en dat is zonder problemen verlopen. “Alvast op mijn verdieping is alles probleemloos verlopen”, aldus een personeelslid van de douaneadministratie. “Binnen vijf minuten was mijn verdieping volledig leeg en was iedereen onderweg naar het vooraf afgesproken verzamelpunt.”