Geen schooluitstap uit vrees voor wraak Bin Laden

Normaal gezien vertrok de jongste klas van de basisschool van Twickenham morgen op daguitstap naar de moskee van Hounslow, in het zuidwesten van Londen. Maar schooldirectrice Jane Evans heeft daar anders over beslist, tot groot ongenoegen van de ouders van de kinderen.

De schooldirectrice vindt een uitstap naar een moskee onveilig sinds de dood van Osama bin Laden. In een brief aan de ouders schreef ze dat het gezien de politieke actualiteit beter is om het bezoek aan de moskee voor onbepaalde duur uit te stellen. “Afhankelijk van hoe de situatie evolueert, kan het bezoek misschien georganiseerd worden op het einde van het schooljaar”, besloot ze in haar brief.

De ouders reageren geschokt op de brief van Evans. In The Daily Mail zegt een van de ouders dat de directrice een compleet verkeerd signaal stuurt naar de kinderen. “Dit is een absurde reden en het is net het omgekeerde van wat een goede opvoeding inhoudt.”

Het bezoek aan de moskee paste binnen een themaweek rond geloof en andere culturen. De kinderen zouden een rondleiding krijgen in de moskee en nadien leeftijdsgenootjes van een moslimschool in de buurt ontmoeten.

De schooldirectrice heeft ondertussen gereageerd op de commotie. Ze weerlegt de kritiek dat ze louter en alleen moslims zou viseren. “De veiligheid van onze kinderen is het enige dat telt. Ik zou net dezelfde beslissing genomen hebben, als we een bezoek hadden gepland aan een gebouw dat ook het doelwit van terroristen zou zijn.” Nog volgens Evans heeft ze van sommige ouders te horen gekregen dat ze de juiste beslissing nam.

lees ook