In Rijmenam is het leidingwater opnieuw drinkbaar

In Rijmenam, een deelgemeente van Bonheiden, is het leidingwater opnieuw drinkbaar. Dat heeft watermaatschappij Pidpa bekendgemaakt. Begin vorige week raakte het leidingwater in enkele straten vervuild door een bacterie. De afgelopen dagen zijn de leidingen grondig gespoeld. Volgens recente analyses is het water niet meer verontreinigd.

Zowat 450 gezinnen mochten geen leidingwater voor consumptie gebruiken, tenzij ze het eerst kookten. Nu kunnen de getroffen inwoners van Rijmenam gewoon het leidingwater gebruiken.

Toch vraagt Pidpa eerst nog een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • De afwasmachine één keer te laten draaien zonder vaat op de warmste stand.
  • Alle binnenleidingen inclusief aangesloten toestellen (zoals ontharders, koffiemachines) te spoelen. Hiervoor dienen alle kranen gedurende minstens 2 minuten te worden opengezet.
  • Het vervangen en verwijderen van eventuele waterfilters.
  • Met betrekking tot de warmwaterboiler: Indien de klant het warm water is blijven gebruiken, hoeft er niets te gebeuren. Zoniet dient de warmwaterboiler gedurende één dag op de warmste stand te worden gezet.
    Indien het warme water wordt gebruikt voor voedingsdoeleinden, contacteer het gratis nummer 0800-90 300 of raadpleeg de website www.pidpa.be.

De watermaatschappij blijft de situatie op de voet volgen. "We blijven elke dag stalen nemen en analyses doorvoeren", zegt Alain 'T Syen van Pidpa. De oorzaak van de bacteriële besmetting blijft voorlopig onbekend.