Politie houdt klopjacht op speelgoedtijger

Het voorbije weekend kwamen er bij de politie van Southampton verschillende meldingen binnen dat een gevaarlijke albinotijger zich verplaatste in de buurt van een plaatselijke golfbaan. De politie ontruimde de golfbaan en omliggende snelwegen zouden worden afgesloten. Achteraf bekeken, een tikkeltje overdreven.

De Britse politie schuwde de grote middelen niet om het roofdier te klissen. Onder meer een politiehelikopter en verschillende gewapende agenten werden ingeschakeld om het gevaar voor de bevolking weg te nemen. Bij hun speurtocht werden de agenten voortdurend bijgestaan door specialisten van de lokale Marwell Zoo.

De albinotijger werd relatief snel gelokaliseerd, maar de agenten vonden het verdacht dat het dier niet bewoog. Toen ook de warmtecamera aan boord van de in de lucht circelende helikopter geen leven zag in het roofdier, begon het de agenten te dagen dat de tijger toch niet zulke slechte bedoelingen had. Een terechte conclusie, want het ging om een speelgoedtijger van pluche.

In The Telegraph zegt een woordvoerder van de politie dat dit ongetwijfeld het belangrijkste nieuws was in een lange tijd. “Toch waren we er zeker van dat het om een echte tijger ging toen we de eerste beelden zagen van het dier”, aldus de woordvoerder.

Het roofdier van pluche verhuisde uiteindelijk niet naar de zoo. Het zal zijn dagen dagen voor onbepaalde duur moeten slijten in de kamer van de verloren voorwerpen in het politiekantoor. De agenten onderzoeken nog of het speelgoeddier per ongeluk werd achtergelaten, dan wel of het om een grap ging om paniek te veroorzaken.

lees ook