"Homeopathie-rapport is een grote leugen"

"Dit rapport is een grote leugen." Dat zegt Robert Verstraeten van LHC, een beroepsvereniging voor homeopaten die niet erkend zijn als arts, over het onderzoek van het Federaal Kenniscentrum Gezondheidszorg (KCE). Volgens hem zijn er wel bewijzen van de werking van homeopathie.

"Er bestaan op wereldniveau enorm veel bewijzen van de werking van homeopathie. Maar als men die onderzoeken gewoon van de kaart veegt door te zeggen dat het om mensen gaat die niet goed bij hun verstand zijn, dan denk ik dat we nog altijd op het niveau staan van de middeleeuwen", zegt Verstraeten.

"De mensen die beweren dat het niet werkt, moeten maar eens een grondig onderzoek doen", reageert hij op het rapport van het kenniscentrum. "Dit onderzoek is uitgevoerd door personen die niet weten wat homeopathie inhoudt."

Verstraeten klaagt ook het onderscheid aan tussen homeopaten die ook arts zijn en diegenen die dat niet zijn. Consultaties bij die laatsten worden niet terugbetaald. Dat is discriminatie, luidt het.