Dodental tornado opgelopen tot 117

De verwoestende tornado in de Amerikaanse deelstaat Missouri heeft nu al aan zeker 117 mensen het leven gekost. Er zijn ook 400 gewonden. De meeste slachtoffers vielen in de zwaar getroffen stad Joplin.

De tornado trok een spoor van vernieling van zowat anderhalve kilometer breed door Joplin, een stad van zo'n 50.000 inwoners. Duizenden huizen, bedrijven, scholen en een ziekenhuis zijn verwoest, volgens het Rode Kruis is zowat drie kwart van Joplin van de kaart geveegd.

Gisteren waren al 89 lichamen geborgen, maar de hulpdiensten vonden intussen nog doden onder het puin. De hulpdiensten zoeken nog met man en macht naar overlevenden.

Gisteren riep gouverneur Jay Nixon van Missouri de noodtoestand uit in Joplin en hij stuurde ook troepen om de hulpdiensten bij te staan.