Fotomodel viel omdat ze "te weinig gedronken had"

Vorige week hield topmodel Naomi Campbell in Cannes een modeshow, “Fashion for relief”, om geld in te zamelen voor het goede doel. Maar niet zozeer de kleren vielen op, wel verschillende fotomodellen die zich al struikelend op de catwalk begaven. Absolute topper was het rijzende talent, de 17-jarige Lindsey Wixson, die drie keer tegen de grond smakte op hooguit vijf meter. "Maar ik heb het al verteerd", liet ze via het modetijdschrift Vogue weten.

Wixson geeft volgende verklaring voor haar "vallen en opstaan"-optreden op de catwalk vorige week: "Het lag aan het samengaan van een jurk die te lang was en van mezelf die probeerde te snel te lopen. Bovendien denk ik dat ik voordien niet genoeg water gedronken had. Misschien was ik een beetje uitgedroogd. Maar intussen heb ik het al verwerkt."

Al ziet ze voor zichzelf niet echt een toekomst in het modellenwerk, want haar grootste hoop is door te breken als zangeres: "Ik hoop dat ik nog vooruitgang kan boeken in het zingen. Ik lees momenteel veel om me te helpen iets meer een lied te kunnen schrijven zoals ik praat. Ik hou van zingen, het maakt me goed gezind."

Nochtans zit de modellencarrière van Wixson momenteel duidelijk in de lift, met opdrachten van onder meer Dior, Chanel en Prada. Ze is vooral gegeerd vanwege het spleetje tussen haar tanden -"Op school noemden ze die spleet een parkeerplaats"- en haar volle lippen.

lees ook