Hells Angels verhoord in onderzoek drievoudige moord

In het onderzoek naar de drievoudige moord in Eisden, een deelgemeente van Maasmechelen, heeft de politie verschillende leden van de motorbende Hells Angels verhoord. Twee slachtoffers hadden banden met de rivaliserende Outlaws. Die hebben opgeroepen om mee te werken met het onderzoek, zo zei hun advocaat in "Reyers Laat".

Vrijdagavond werden drie mannen doodgeschoten en in een bestelwagen achtergelaten (foto). Twee van de drie hadden banden met de motorbende Outlaws. Eerder op de avond waren ze betrokken bij een incident in een bandencentrale iets verderop.

De eigenaar van die bandencentrale is lid van de Hells Angels, een rivaliserende bende. Daarom zijn verschillende Hells Angels nu verhoord. Voorlopig is niemand aangehouden.

Het onderzoek naar de moord wordt overigens overgenomen door het federaal parket. De speurders van Tongeren blijven wel de getuigen ondervragen.

"Hoop dat er geen wraakacties komen"

"De hele club is erg aangeslagen", zegt Jo De Meester (foto), de advocaat van de Outlaws, in "De ochtend". Hij wil zich niet uitspreken over de eventuele betrokkenheid van de Hells Angels. "Ik ga daar niet op vooruitlopen. We moeten de uitkomst van het onderzoek afwachten."

De Meester heeft in "Reyers laat" gezegd dat de Outlaws zullen meewerken met dat onderzoek. Hun nationale woordvoerder heeft  "wie iets weet" opgeroepen dat te melden aan het gerecht.

Hij hoopt dat het niet tot wraakacties komt, want op de website van de motorbende vraagt een aantal sympathisanten om vergelding voor de moorden. Een van de motto's van de bende is ook veelzeggend "God forgives, Outlaws don't".

Volgens de advocaat denkt de leiding van de motorbende eraan om een oproep te lanceren om niet over te gaan tot wraakacties. Wanneer die oproep zou komen, is nog niet duidelijk. "Ik denk dat we daarmee bezig zijn", blijft hij erg vaag.

De Outlaws hebben het imago van zware jongens, maar volgens hun advocaat is dat fel overdreven. "Ik ken een aantal van die mensen en dat zijn gewone burgers die overdag hun werk doen en in het weekend samen hun passie voor motoren delen." Is het geen gevaarlijk milieu dan? "Tussen alle koren zit kaf. Mijn ervaring is niet dat het een criminele bende is", reageert advocaat De Meester.