Jane Fonda, 73 en in perfecte staat

Niet de "grappig bedoelde" interventie over nazi’s van regisseur Lars von Trier en de beteuterd kijkende Kirsten -"Zwijg nu, alstublieft"- Dunst leverde het beeld van Cannes 2011 op. Het was de nu 73-jarige actrice Jane Fonda die vanaf de start van het filmfestival alle fotografen omverblies. In onder meer een jurk van Emilo Pucci bleef ze de tongen in de modewereld beroeren. Meningen die er niet om logen, gaande van "perfecte vormen" en "ravissante verschijning" tot "ongelooflijk figuur" en "tijdloze schoonheid". Fonda zelf vatte haar voorkomen als volgt samen: "Goede genen, geld en seks."

"Kijk naar mijn tanden. Die hebben bijna 44.000 euro gekost. Ik moest kiezen tussen deze tanden of een nieuwe auto. Wel, ik heb gekozen voor de tanden. Dat bedoel ik nu met goede genen hebben en geld bezitten. Het kost echt wel geld om er zo uit te zien, ook al kosten de genen natuurlijk niets", vertelde de Amerikaanse actrice aan de Britse krant Daily Mail.

De actrice, die een Oscar won voor onder meer "Coming home", ziet nog een derde bepalende factor, namelijk seks. Details daarover beloofde ze in een nieuw boek dat normaal in augustus op de markt komt. "Om in vorm te blijven probeer ik iedere dag iets actiefs te doen. Bovendien, door interesse te tonen voor hetgeen in de wereld gebeurt blijven mijn hersenen fit", besloot ze.

Fonda vertelde eerder ook al dat de 100 procent van haar uiterlijk als volgt bepaald worden: "Voor dertig procent bezit ik goede genen. Voor dertig procent heb ik goede seks, de andere dertig procent besteed ik aan sport en een gezonde levensstijl met geschikte voeding. De laatste tien procent dank ik aan plastische chirurgie."

Volgens de plastische chirurg Aamer Khan heeft Fonda de juiste manier toegepast om aan haar lichaam te laten werken, namelijk "zo weinig mogelijk tot niet wanneer je 30 of 40 bent, een minimum aan injecties wanneer je 40 of 50 bent en dan de grotere middelen wanneer je eind 50, begin 60 bent."

lees ook