Jedward-kuif voor Michelle Obama?

Niemand kon er naast kijken op het recente Eurovisiesongfestival: de hyperkinetische tweeling uit Ierland met hun haren rechtop in de wind. Hoe kon president Obama, die gisteren een officieel bezoek aan Ierland bracht, een beter statement maken dan ergens op een of andere manier te verwijzen naar de in Ierland uiterst populaire tweeling? En zo geschiedde, weliswaar met behulp van de nodige wind: Michelle Obama slaagde erin een heuse Jedward-kuif op haar hoofd te krijgen. Tot hilariteit van de internationale pers, en van de tweeling John en Edward Grimes zelf.

"We wisten niet dat je zo’n grote Jedward-fan was", blokletterde Daily Mail. En: "Gedurende een kort moment leek ze sprekend op de tweeling." In The Telegraph was te lezen: "Uiteindelijk slaagde mevrouw O erin te lijken op het Ierse exportproduct nummer één: het krankzinnige duo Jedward." Op andere sites werd steeds opnieuw verwezen naar "het Jedward-moment" van Michelle Obama.

De 19-jarige tweeling mocht later zelf optreden voor de president en zijn echtgenote. Ze prezen Michelles look en zeiden haar dat ze er "cool" uitzag. Volgens de tweeling zou de president zelf gezegd hebben dat hij van hun haren hield, waarop ze op Twitter hun geluk uitschreeuwden met: "De Grootste persoon ooit heeft onze haren goedgekeurd." Ook lieten ze weten dat ze zichzelf uitgenodigd hebben in het Witte Huis om de dochters van de Obama’s te ontmoeten.

Het olijke duo zette ook een video op YouTube, waar ze op een hilarische manier hun ontmoeting met de president beschreven ("Vorig jaar zagen we hem bij Madame Tussauds. Nu hebben we hem ontmoet. En hij kan werkelijk praten.").

lees ook