Meisje uit Mechelen reed even mee met chauffeur

Het 17-jarige meisje dat maandagochtend haar school in Mechelen verliet zonder concrete bestemming of aanleiding, is dinsdag gezond en wel teruggevonden in Doornik. Ze is blijkbaar opgepikt door een vrachtwagenchauffeur aan de E19.

Ze werd opgepikt op de pechstrook door een Duitstalige chauffeur. Ze is met de man meegereden tot in Frankrijk, en op de terugweg heeft hij haar afgezet in Doornik. Ze uou ook de nacht hebben doorgebracht met de chauffeur. Dat heeft het meisje vanmiddag gezegd tijdens een politieverhoor.

Ze is sinds gisteren opnieuw bij haar ouders. Het parket heeft geen weet van strafbare feiten. Volgens het parket verkeert het meisje in perfecte gezondheid, maar is ze wel heel moe. "Voor haar had het vooral te lang geduurd. Ze was ook bang voor de reactie van haar ouders, maar dat lijkt mij een normale reactie voor een tiener", zegt parketwoordvoerder Erika Colpin.

Omdat het meisje mentaal gehandicapt is, werd de verdwijning als erg onrustwekkend beschouwd. De politie hield maandag en dinsdag een zoekactie en Child Focus startte een affichecampagne in de regio Mechelen.