NAVO-aanvallen op Tripoli worden opgevoerd

De NAVO-troepen hebben in Libië enkele van de hevigste aanvallen uitgevoerd sinds de start van de missie. Britse en Franse vliegtuigen hebben vanmorgen zeker 12 zware bombardementen uitgevoerd boven de hoofdstad Tripoli.

Half maart startte de internationale missie in Libië. Onder de vlag van de NAVO nemen vooral de Britse, Franse en Amerikaanse legers het voortouw. Afgelopen nacht werden de aanvallen op de hoofdstad Tripoli, in het westen van het land, opgevoerd. Verschillende doelwitten werden zwaar gebombardeerd.

Volgens de Libische regering zijn daarbij 3 burgerdoden en 150 slachtoffers gevallen. Boven Tripoli hangen zwarte rookpluimen.

Het conflict zit muurvast. Al weken veranderen de posities niet of nauwelijks en kolonel Moe'ammar al-Khaddafi is niet van plan om op te stappen. De rebellen behouden grote delen van het oosten in Libië. In het westen is enkel de stad Misurata in handen van de rebellen. De frontlijn ligt daar nu op zo'n 25 kilometer van Misurata.

De Amerikaanse president Barack Obama is op bezoek in Londen. Hij en de Britse premier David Cameron zeggen dat het "onvermijdelijk" is dat Khaddafi van de macht zal worden verdreven.