Politie gaf geen informatie over DNA van DSK

De politie van New York heeft "geen enkele informatie" vrijgegeven over de DNA-afname bij Dominique Strauss-Kahn en het 32-jarige kamermeisje dat hem beschuldigt van seksuele misdrijven. Dat heeft een woordvoerder van de politie vandaag gezegd. Intussen blijft Strauss-Kahn zijn onschuld uitschreeuwen.

Twee Amerikaanse televisiezenders en een Frans televisiekanaal hadden gisteren gemeld dat DNA van Dominique Strauss-Kahn teruggevonden was op de kledij van het slachtoffer.

Volgens de Amerikaanse zenders ABC en NBC, die bronnen dicht bij het onderzoek aanhalen, zijn de resultaten van de DNA-analyses vandaag overgemaakt aan de Franse autoriteiten. De website van France 2 voegde eraan toe dat het om sperma ging dat teruggevonden was op de kraag van het kamermeisje.

De politie weigerde gisteren commentaar te geven op die informatie en had de journalisten naar de procureur gestuurd, die evenmin iets wilde zeggen. "Voor het proces wordt niets bekendgemaakt", zei Erin Duggan, een woordvoerder van de procureur.

De resultaten van de DNA-stalen die genomen werden van Strauss-Kahn, van het kamermeisje en in de suite van het Sofitel-hotel werden begin deze week verwacht.

De volgende zitting is gepland op 6 juni. Dan zal duidelijk worden of de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds schuldig pleit of niet. Strauss-Kahn ontkent de beschuldigingen en volgens zijn advocaten zal hij niet schuldig pleiten.