"Ik zeg geen vaarwel, maar tot ziens"

Oprah Winfrey heeft op een sobere manier afscheid genomen van haar langlopende talkshow. Nadat de afgelopen twee dagen speciale afleveringen waren uitgezonden met acts van tientallen celebrities, was de slotshow er een zonder veel toeters en bellen. Het allerlaatste beeld toonde Oprah die met haar cocker spaniel Sadie wegwandelde.

In de slotshow liet Oprah Winfrey nog eens zien waarom ze in de afgelopen 25 jaar Amerika's populairste talkshowhost was. De aflevering draaide helemaal rond de band die ze wist op te bouwen met haar gesprekspartners en het publiek.

Oprah had het zelf over "een liefdebrief voor haar fans". "Ik luisterde en ik groeide, en ik wist dat jullie met me mee groeiden", sprak ze. Ze zat helemaal alleen op de scene, terwijl ze fragmenten van opvallende gesprekken uit de afgelopen 25 seizoenen bekeek en becommentarieerde.

Ze noemde haar fans "haar veilige haven" en kreeg tranen in de ogen toen ze het had over haar armoedige meisjesjaren in Mississippi. Huilen deed ze ook toen ze aan het einde van de uitzending haar ploeg in de armen viel en "We did it!" schreeuwde. Van het publiek had ze al afscheid genomen met de woorden "Ik zeg geen vaarwel, maar tot ziens".