Bigelow neemt dood Bin Laden ook op in film

De Amerikaanse regisseur Kathryn Bigelow zal de dood van Al Qaeda-leider Osama bin Laden ook verwerken in haar film. Columbia Pictures heeft intussen de distributierechten voor de film in de Verenigde Staten gekocht.

Bigelow werkt al sinds 2008 aan een film over Bin Laden. Pas enkele weken geleden, vlak voor de dood van het Al Qaeda-kopstuk, was ze met de planning en casting voor haar film begonnen.

De prent zou focussen op een eerdere - mislukte- poging van de Amerikaanse Navy Seals om Osama bin Laden te vatten. Bin Laden werd begin mei gedood in de Pakistaanse stad Abottabad. Bigelow zal het einde van haar film nu wellicht aanpassen.

Kathryn Bigelow won vorig jaar 6 Oscars voor haar film "The hurt locker", een prent over Amerikaanse ontmijners in Irak. Ze is de eerste vrouw ooit die de Oscar voor beste regisseur won. Het is nog niet duidelijk wat de titel wordt van haar nieuwe film.