Deze lente is de zonnigste lente ooit

De lente van dit jaar is de zonnigste sinds het begin van de registraties in 1887, dat meldt het KMI. Tot gisteren noteerde het instituut 655 uur en 55 minuten zonneschijn. Dat is 4 uur meer dan het oude record van 1893.

Deze lente was er meer zon dan in een gemiddeld zomerseizoen. Volgens weervrouw Sabine Hagedoren komen bij de huidige 656 uren zonneschijn nog wel enkele uren bij: “Het belooft vandaag een mooie dag te worden en de weerkundige lente duurt nog tot 31 mei.”

Hoe zonnig het ook is, deze lente zal niet herinnerd worden als de droogste lente aller tijden, want er werd al 62,4 millimeter neerslag opgevangen. In 1893 was dat slechts 37,6 millimeter. Ter vergelijking, gemiddeld gezien vangen we in dezelfde periode 187,8 millimeter neerslag op.