Hasselaar krijgt levenslang voor oudermoord

Het hof van assisen in Tongeren heeft de 35-jarige Hasselaar Philippe Loodts veroordeeld tot levenslang wegens dubbele oudermoord. Hij had in 2009 zijn vader en zijn moeder doodgeslagen met een 4 kilo wegende houten balk het hoofd in terwijl ze sliepen.

Na de moord ging hij met zijn toenmalige vriendin een weekendje op stap met de auto van zijn vader die hij nooit gekregen zou hebben. Loodts zat met een enorme berg schulden, want hij was koopziek, en ging bij iedereen geld lenen. De schuldeisers kwamen zelfs bij zijn ouders aankloppen.

Na het weekend keerde hij terug naar de ouderlijke woonst, waar hij de lichamen van zijn ouders met benzine overgoot en in brand stak. Daarna ging hij met vrienden een pint drinken. Niemand had iets aan hem gemerkt.

Voor de strafmaat hield het hof rekening met het feit dat hij een dubbele oudermoord pleegde. "En met de zwaarwichtigheid en de gruwelijke aard van de moord en zijn handelen na de feiten, waarmee hij trachtte de sporen te wissen. Dat getuigt van een zeer grote koelbloedigheid", motiveert het hof.