Jongen (9) in coma door verboden insecticide

Het parket van Brugge onderzoekt wie in de buurt van Eernegem het verboden insecten- bestrijdingsmiddel Malathion heeft gebruikt. Een jongen van negen uit Eernegem is door dit goedje vergiftigd geraakt en ligt sindsdien in een coma. Hij is er slecht aan toe.

De jongen was op zondag 15 mei buiten gaan spelen op een landbouwerf, waar zijn moeder een huis huurt. Kort daarop kwam hij ziek thuis. Hij was angstig, had ademhalingsproblemen, zweette en kon amper praten.

De jongen werd naar het ziekenhuis in Torhout gebracht en viel dezelfde avond nog in een coma. Hij werd naar het UZ in Gent overgebracht, waar de artsen in zijn lichaam sporen van Malathion vonden. Dat is een middel tegen insecten dat landbouwers vroeger op hun gewassen spoten. Sinds 2007 is het middel verboden in de Europese Unie, precies omdat het zo gevaarlijk is.

Het huis van het gezin en het landbouwerf werden al helemaal doorzocht, maar er werd niets gevonden. Eergisteren stierf er ook nog een koe op het erf. Of ook die vergiftigd is door het product is nog niet duidelijk.