Nieuw werk van Polanski en Cronenberg in Venetië

Tijdens het 68e filmfestival van Venetië zullen de nieuwe films van Roman Polanski, David Cronenberg, Todd Solondz en Michael Winterbottom voorgesteld worden. Het festival loopt van 31 augustus tot en met 10 september.

Enkele films die de deadline voor Cannes niet haalden, zullen in Venetië wel te zien zijn. In "Carnage" van Polanski (grote foto) spelen Christoph Waltz, Jodie Foster en Kate Winslet mee. De film is de adaptatie van een Broadwaydrama en vertelt het verhaal van twee koppels die elkaar ontmoeten nadat hun zonen op school gevochten hebben.

"A dangerous method" van David Cronenberg gaat over de driehoeksverhouding tussen Sigmund Freud, Carl Jung en een patiënte. Viggo Mortensen, Michael Fassbender en Keira Knightley spelen de hoofdrollen.

In "Trishna" van Michael Winterbottom is dan weer Freida Pinto ("Slumdog millionaire", foto in tekst) te zien. Deze film vertelt het liefdesverhaal van de zoon van een projectontwikkelaar en de dochter van een riksjabestuurder. Mia Farrow en Christopher Walken vertolken de hoofdrollen in "Dark horse" van Todd Solondz en in "Shame" van Steve McQueen duiken Michael Fassbender en Carey Mulligan op.

Daarnaast zullen er in Venetië ook documentaires te zien zijn, onder meer "PJ20", een documentaire van Cameron Crowe over de rockgroep Pearl Jam. Het zou ook kunnen dat "The adventures of Tintin" van Steven Spielberg in Venetië te zien zal zijn, maar de beslissing daarover is nog niet genomen.

Darren Aronofsky, de regisseur van "Black swan", is de juryvoorzitter. Hij won eerder in Venetië al de Gouden Leeuw voor "The wrestler" met Mickey Rourke. In juli wordt bekendgemaakt welke films in de officiële competitie zullen zitten.