Studio 100 bouwt subtropisch zwembad in Adinkerke

Studio 100 bouwt een subtropisch zwembad bij Plopsaland in Adinkerke bij De Panne. Er komt een peuter- en kleuterbad, een 25-meter bad, glijbanen en wellnessvoorzieningen. Het complex zal zo’n 16 miljoen euro kosten. De bouw start midden volgend jaar, de opening is voorzien voor 2014.

De gemeente De Panne is blij met het nieuwe zwembad, omdat het huidige gemeentelijke zwembad verouderd is. De inwoners en scholen van De Panne zullen er overigens tegen een gunsttarief kunnen zwemmen. Plopsaland De Panne plant ook nog een hotel en theaterzaal in het pretpark.

Studio 100, eigenaar van het pretpark, baat verschillende pretparken in België, Nederland en Duitsland uit. Hoewel het bedrijf vooral bekend is voor zijn kinderprogramma’s, is het ook eigenaar van kookzender “Njam!”.