Tornado's zaaien opnieuw dood en vernieling in VS

In de Verenigde Staten zijn er opnieuw enkele doden gevallen na de doortocht van nieuwe tornado's. In de staat Oklahoma kwamen 5 mensen om het leven, in Kansas 2. Intussen is het dodental van de tornado in Missouri alweer opgelopen.

De stad Oklahoma City en de buitenwijken ervan werden gisteren tijdens het spitsuur getroffen door verschillende tornado's. Volgens het Amerikaanse persagentschap AP kwamen daarbij 5 mensen om het leven, allen in de buitenwijken van de stad. Zo'n 60 mensen raakten gewond. 3 kinderen werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Er worden speurhonden ingezet om nog mensen terug te vinden onder ingestorte huizen.

Ook in de staat Kansas veroorzaakten tornado's nieuwe dodelijke slachtoffers. 2 mensen lieten het leven toen een boom hun busje raakte in de buurt van Wichita. De snelweg daar moest gesloten worden, omdat er te veel brokstukken op de weg lagen.

Het stormweer trok nadien oostwaarts, onder meer in de richting van Missouri, waar een hevige tornado het afgelopen weekend al dood en vernieling zaaide (kleine foto). Volgens de laatste berichten zouden daar nu al meer dan 120 mensen om het leven gekomen zijn. De Amerikaanse zender CNN heeft het al over 124 doden. De tornado daar was een van de tien dodelijkste tornado's in de VS sinds de metingen midden 19e eeuw van start gingen.