17-jarige Scotty McCreery wint "American idol"

De 17-jarige Amerikaanse zanger Scotty McCreery heeft de tiende editie van de tv-talentenjacht "American idol" gewonnen. McCreery won de finale voor zangeres Laura Alaina. McCreery treedt met zijn overwinning in de voetsporen van onder anderen Kelly Clarkson en Carrie Underwood.

Scotty McCreery werd na de finale overladen met complimenten van onder anderen de Welshe zanger Tom Jones. "De jonge zanger heeft al een eigen stijl en een fantastische toon in zijn stem", aldus Tom Jones.

McCreery uit North Carolina won met het recordaantal van 122 miljoen stemmen. Tijdens de finale zong hij de countrynummers "Gone" van Montgomery Gentry, "Check yes or no" van George Strait en zijn eerste single "I love you this big".

De finale werd extra gekruid door de relatie van de finalisten. McCreery en Alaine bevestigen noch ontkennen dat ze een koppel zijn. "Vraag het aan Scotty, ik zal die vraag nooit beantwoorden", reageerde Laura Alaine toen er naar hun relatie gevraagd werd. "We zijn heel goede vrienden", aldus McCreery.