"En Atendant" op Theaterfestival Brussel

Vandaag is de selectie voor het Brusselse Theaterfestival van komende zomer bekendgemaakt. Jaarlijks selecteert de jury de 10 "meest belangwekkende" toneelvoorstellingen van het voorbije seizoen.

De jury van 4 professionelen uit de sector van de podiumkunsten, aangevuld met 1 liefhebber van theater (Eva Brems), maakte een selectie uit meer dan 500 voorstellingen van het voorbije seizoen.

De 10 geselecteerde voorstellingen zijn "Oblomov" (Lazarus), "Aleksej" (HETPALEIS), "Gregoria" (Bart Meulemans), "Nooit van elkaar" (Toneelgroep Amsterdam/DeSingel), "Lethal inc." (TG Steigeisen), "Warmoes" (Studio Orka), "Women" (Ugo Dehaes), "Sartre zegt sorry" (Laura van Dolron), "Kind" (Alexandra Broeder) en "En Atendant" (Anne Teresa De Keersmaeker).

 Verder zijn 2 voorstellingen uit de selectie van het Nederlandse Theaterfestival, dat gelijktijdig in Amsterdam plaatsvindt, geselecteerd. De jury stelt ook 5 stukken van jonge of minder gekende theatermakers aan het publiek voor.

Het Brusselse Theaterfestival vindt plaats van 25 augustus tot 3 september, rond het Kaaitheater, KVS en Bronks. Meer informatiestaat  op de officiële website.