Audiokrant voor slechtzienden via internet

Op het kabinet van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is de nieuwe audiokrant van Kamelego, de opvolger van De Braillekrant voorgesteld. Slechtzienden kunnen via de site anderslezen.be hun krant downloaden of streamen.

Kamelego is de opvolger van De Braillekrant. Die werd in 1990 opgericht met als doel kranteninformatie snel en toegankelijk ter beschikking te stellen van mensen met een leeshandicap.

Vandaag wordt de informatie ook via het internet verspreid. Voorlopig worden enkel de Corelio-kranten De Standaard en Het Nieuwsblad aangeboden via anderslezen.be.

Kamelego stelt sinds 2008 een audiokrant ter beschikking via cd-roms, die aan huis worden besteld. De internettoepassing is ontwikkeld door Kamelego en Pyxima, een spin off van de K.U. Leuven. De cd-rom-service blijft ook bestaan.