Brakke Grond blaast 30 kaarsjes uit

In Amsterdam heeft het Vlaams cultuurhuis Brakke Grond zijn 30e verjaardag gevierd onder de naam "Love babies der Lage Landen".

De Brakke Grond werd opgericht om de Vlaamse cultuur in Nederland te verspreiden. Volgens directrice Leen Laconte blijft het cultuurhuis elk jaar weer zijn nut bewijzen.

"In Nederland worden subsidies geschrapt, dus er is meer dan ooit een plek nodig waar je medeplichtigen kan creëren tussen Vlaamse en Nederlandse kunsten", zegt Laconte. "Het zijn dus die internationale partnerschappen die de kunsten zullen redden. De Brakke Grond is daar de perfecte plek voor."

Het cultuurhuis, ooit nog opgericht door Jozef Deleu van "Ons Erfdeel", was er aanvankelijk vooral om Vlaamse kunstenaars een Nederlands forum te geven. Door de jaren heen is het meer een ontmoetingsplek geworden voor kunstenaars uit de Lage Landen.

Speciaal voor de gelegenheid zendt het Radio 2-programma "De madammen" volgende week een week lang uit vanuit de Brakke Grond in Amsterdam.