Clash tussen politie en betogers in Georgië

In de Georgische hoofdstad Tbilisi is het tot hevige confrontaties gekomen tussen oproerpolitie en betogers. Er wordt al vijf dagen betoogd in Georgië, maar vandaag is er de viering van de onafhankelijkheid.

Al sinds zaterdag betogen vooral oudere mensen voor het parlementsgebouw in de Georgische hoofdstad. Ze hebben het zelf over de "zilveren revolutie".

Omdat er vandaag vieringen gepland zijn voor de herdenking van de onafhankelijkheid, besloot het regime dat het plein ontruimd moest worden. Ordediensten hebben waterkanonnen, rubberkogels en traangas ingezet. Enkele honderden demonstranten zochten de confrontatie op. Velen raakten gewond en enkele tientallen werden opgepakt.

Volgens enkele bronnen zouden ook een of twee agenten gedood zijn door de betogers.