E17 opnieuw vrijgemaakt na zwaar ongeval

De E17 Kortrijk-Gent is in Kruishoutem opnieuw vrijgemaakt na het ongeval met vier vrachtwagens en twee personenwagens. Een vrachtwagen zou de file voor de wegwerkzaamheden niet gezien hebben en op een andere vrachtwagen ingereden zijn tegen hoge snelheid.

Rond 18 uur waren er twee rijstroken vrijgemaakt maar waren de pechstrook en rechterrijstrook nog altijd versperd voor takelwerkzaamheden. Er stond een file vanaf Deerlijk tot Kruishoutem en een kijkfile in de andere richting.

Bij het ongeval dat rond 14u30 gebeurde, kwam een vrachtwagenchauffeur om het leven. Een tweede werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn ook 2 lichtgewonden. De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk maar aan de werkzaamheden zijn al verschillende ongevallen gebeurd.

Eerder was de E17 urenlang volledig versperd en moest het verkeer de snelweg verlaten in Kruishoutem. In Deinze kon men dan opnieuw op de snelweg. Verkeer vanuit Frankrijk kreeg de raad om te rijden via de E403 naar Brugge en daar de E40 naar Gent te nemen of via de E429 richting Brussel.