Extra maatregelen tegen spookrijders

Op 30 op- en afritten-complexen in Vlaanderen komen er maatregelen om eventuele spookrijders tegen te houden. Het gaat om signalisatie en wegmarkeringen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) gezegd.
Een ongeval met een spookrijder op de E40 bij Crisnee.

Er zijn al signalisatie-aanpassingen aangebracht op de E17 in Zwijndrecht, de E40 in Oostkamp en op nog een paar plaatsen.

Nog dit jaar komen verschillende uit- en afritten op de E40, de E403, de A12, de E19 en de E313 aan de beurt. Later worden een paar ringwegen aangepakt.

Het aantal spookrijders in ons land blijft vrij hoog en ongelukken met die weggebruikers kennen meestal een dodelijke afloop. Een onoverzichtelijke infrastructuur en slechte signalisatie liggen vaak mee aan de basis van spookrijden.
 

Meest gelezen