Morrissey zingt in augustus in het Waasland

De Britse zanger Morrissey geeft op donderdag 4 augustus een optreden op de Lokerse Feesten. Volgens de organisatoren van het event is het de eerste keer dat Morrissey als solo-artiest op een Belgisch festivalpodium staat.

Morrissey brak in de jaren 80 door met The Smiths. De groep scoorde hits met "Big mouth strikes again" en "Girlfriend in a coma". In 1987 stapte gitarist Johnny Marr op en werd de band opgedoekt.

Na de split van The Smiths bouwde Morrissey een succesvolle solocarrière uit. Hij bracht al negen studioalbums uit onder eigen naam. In 1988 debuteerde hij met "Viva hate" en in 2004 gooide hij bijzonder hoge ogen met "You are the quarry".

Morrissey staat op 4 augustus samen met Gogol Bordello en 2ManyDjs op het podium in Lokeren. Het tiendaagse festival Lokerse Feesten vindt plaats van 29 juli tot en met 7 augustus.