Nieuwe Bondroman voorgesteld in Londen

De Amerikaanse thrillerauteur Jeffrey Deaver heeft in het treinstation St. Pancras in Londen de nieuwe James Bond-roman "Carte blanche" voorgesteld. De boekvoorstelling werd opgevrolijkt door een Bondgirl in zwart motorpak en enkele commando's van het Britse leger.

Jeffrey Deaver werd door de erven van Bondbedenker Ian Fleming aangezocht om de 007-roman te schrijven. "Ook Beethoven, Da Vinci en Michelangelo schreven in opdracht. In de literatuur gebeurt dat ook", zei de Deaver over zijn pennenvrucht.

Jeffrey Deaver is niet de eerste schrijver die na de dood van Ian Fleming in 1964 een roman over de geheim agent schrijft. Onder anderen Sebastian Faulks en John Gardner schreven op vraag van de erven van Ian Fleming een boek over 007. Deaver verkocht wereldwijd al meer dan 20 miljoen boeken en is bekend van onder meer "The bone collector" en "The stone monkey".

"De plot van "Carte blanche" is briljant, vol slimme wendingen en met een perfecte slechterik. Deaver demonstreert een gedetailleerde kennis van de Britse geheime diensten. Deaver heeft de goede oude James Bond geïntroduceerd in de 21e eeuw", aldus Lucy Fleming, een nicht van Ian Fleming.