Spontane staking bij Tupperware blijft duren

De spontane staking bij potjesfabrikant Tupperware in Aalst blijft duren. De arbeiders hebben met een ruime meerderheid de voorstellen van de directie, om de werkdruk te verlagen en de werkorganisatie te verbeteren, verworpen.

De directie had onder meer beloofd om 10 nieuwe mensen aan te nemen, 4 vaste en 6 tijdelijke werkkrachten. Daarnaast zouden ze gaan samenzitten met de vakbonden om de werkorganisatie te verbeteren. Volgens de vakbonden is het vertrouwen echter compleet zoek.

“De directie was gewaarschuwd”, zegt een stakende arbeider. “We hebben maanden aan een stuk gepraat. Ze horen ons wel, maar ze luisteren niet.” Volgens hem staken ze niet voor hun plezier. “Iedereen wil graag zijn job goed uitvoeren, maar dat kan hier momenteel niet.”

De arbeiders bij de potjesfabrikant legden gisteren spontaan het werk neer. Ze staken uit onvrede met de hoge productiedruk en de slechte werkorganisatie. Bij Tupperware in Aalst werken zo’n 300 arbeiders en 150 bedienden. De bedienden staken niet.