Verhoopte triomf draait uit op tragedie

Een 19-jarige Duitser uit Saarbrücken had een grote droom: de grootste dominopiramide aller tijden bouwen. Na vijf weken zwoegen was zijn bouwwerk zo goed als klaar. Een camera zou zijn triomf filmen, maar de verhoopte triomf veranderde plotseling in een tragedie.

De piramide van de jonge Duitser was zo goed als klaar. 13.043 dominostenen waren al geplaatst en de overige 439 stukken zouden geen probleem meer mogen vormen. De jongen plaatste een camera in de achtergrond om zijn prestaties op YouTube te delen met de mensheid.

Bij een van de laatste dominostenen gaat het helemaal fout. Om een of andere onduidelijke reden zakt de piramide als een kaartenhuisje in elkaar. Een kleine onoplettendheid blijkt voldoende om 5 weken voorbereidend werk te vernietigen.

Annodomino, zoals de jongen zichzelf laat noemen op YouTube, zit er verslagen en hulpeloos bij als hij zijn piramide in elkaar ziet zakken. Desalniettemin deelt hij de ongeruste mensen op YouTube mee dat hij het goed stelt. "I AM FINE", laat hij weten. En hoewel hij sinds zijn zevende bezig is met zijn dominohobby, raakt hij maar niet gewoon aan zulke ongelukken. "Je krijgt ook geen enkele kans om een foutje ongedaan te maken."

lees ook