"Grease"-acteur Jeff Conaway (60) overleden

De Amerikaanse acteur Jeff Conaway is op 60-jarige leeftijd overleden. De acteur is overleden aan de gevolgen van een overdosis verdovende middelen. Hij lag twee weken in een coma.

Jeff Conaway raakte twee weken geleden in een coma na een overdosis verdovende middelen. De beademing die Conaway in leven hield, werd donderdag stopgezet. De acteur was al enkele dagen hersendood.

"Hij was een geweldige en attente man. We zullen hem missen", reageert John Travolta op het overlijden. Conaway vertolkte de rol van Kenickie aan de zijde van John - Danny Zuko - Travolta in de bioscoophit "Grease" in 1978.

Jeff Conaway was ook te zien in de tv-series "Taxi", "The bold and the beautiful" en "Babylon 5". Al op jonge leeftijd slikte hij pijnstillers voor zijn rug. Hij kampte jarenlang met verschillende verslavingen. Drie jaar geleden was Conaway nog te zien in de realityserie "Celebrity rehab with Dr. Drew". In de show bekende de acteur dat hij jarenlang verslaafd was aan pijnstillers, alcohol en cocaïne.

Jeff Conaway laat geen kinderen na. Zijn huwelijk met de zus van "Grease"-actrice Olivia Newton-John, Rona Newton-John, hield vijf jaar stand van 1980-1985. De laatste jaren van zijn leven had hij een relatie met Vikki Lizzi (foto).