"Wobbie" charmeert in een iets te groot maatpak

Bij de bookmakers staat hij genoteerd als een van de favorieten om de Britse talentenjacht “Britain’s got talent 2011” te winnen. De 7-jarige Robbie Firmin verbaasde vriend en vijand met zijn auditie in een ietwat te groot maatpak en dito hoed. Hij waagde zich aan Frank Sinatra’s "I did it my way", niet altijd even toonvast, maar wel uiterst innemend. En dus mocht hij met unanimiteit van stemmen naar de volgende ronde.

Zijn liefde voor Sinatra blijkt hij van zijn grootvader te hebben. Toch was het vooral zijn tante Hayley die hij tijdens zijn auditie vernoemde. Die was namelijk nog op zoek naar een man en voor haar zag Robbie jurylid Louis Walsh wel zitten. Toen er uiteindelijk gezongen moest worden en het publiek geleidelijk uit zijn dak ging, maande de jongen de toehoorders aan nog niet te applaudisseren omdat zijn lied nog niet gedaan was. Opvallend detail: de jongen noemde zichzelf "Wobbie".

Walsh reageerde opgelucht: "Robbie, ik heb dat lied nog nooit door iemand zo jong horen zingen en je deed het helemaal op jouw manier." Jurylid Michael McIntyre voegde eraan toe: "Je speelde met het publiek. Robbie, je bent een ster." Samen met het derde jurylid, Amanda Holden, kreeg Robbie drie keer een "ja". Nadien beweerde hij dat hij zijn tekst had kunnen onthouden "omdat hij een groot verstand heeft".

Sedert zijn selectie stromen de positieve reacties binnen op zijn Facebookpagina, meestal in de zin van "jij bent het liefste jongetje dat ik ooit gezien heb". Of hij uiteindelijk zal winnen, is nog maar de vraag. Er zou immers sterke concurrentie zijn van een Justin Bieber-lookalike en een opvallende "matrix"-danser.

U kunt Robbies optreden hier bekijken (zingen doet hij vanaf 2:15).

lees ook