Arbeiders Tupperware weer aan de slag

Bij Tupperware in Aalst gaan de arbeiders weer aan het werk, nadat ze een voorstel van de directie hebben goedgekeurd. Er komen maatregelen om de werkdruk te verlagen en de organisatie van het werk te verbeteren.

Gisteren stemden de arbeiders het voorstel nog weg, omdat ze geen vertrouwen hadden in de directie. Maar nu zijn er sterkere garanties. "Het is zo dat er een tussenkomst is geweest van een bemiddelaar", zegt Tony Neyt van het ABVV. "Er was heel veel wantrouwen onder de werknemers en voor een stuk is dat nu weggenomen. Maar er is nog veel werk aan de winkel."

De bemiddelaar van het ministerie van Economische Zaken zal erop toezien dat de maatregelen ook uitgevoerd worden.

Eergisteren gingen de 300 arbeiders bij Tupperware spontaan in staking. De 150 bedienden staakten niet mee.