De Queen toont haar opgesmukt haarnetje

Niet alleen prinses Beatrice weet hoe ze haar hoofd moet decoreren met een opvallend hoofddeksel. Ook de Britse Queen weet van wanten wanneer het op hoeden aankomt. Dat bewees ze begin deze week toen ze de "Chelsea Flower Show" in Londen bijwoonde. Ze droeg namelijk een ouderwets haarnetje, zij het enigszins trendy gemaakt door zwarte strikjes.

Meer dan waarschijnlijk was het de stevige wind die haar deed beslissen tot het dragen van het versierde haarnetje, dat vooral binnenskamers gedragen wordt en met de nodige krulspelden in het haar. Koningin Elizabeth II stapte er nochtans gezwind mee naar buiten. "Het was een pragmatische keuze om te gaan voor het haarnetje op een winderige dag", liet de woordvoerder van Buckingham Palace volgens Daily Mail weten.

Al snel volgden de reacties op het modestatement elkaar op op het internet, zowel negatieve als positieve: "Ze ziet er belachelijk uit met dat ding op haar hoofd", "De Queen ziet er uit als een poetsvrouw die een dagje naar zee gaat met een relikwie op haar hoofd", "Waarom staat dit bericht in de rubriek "Hedendaagse vrouwen"?", "Ze kleedt zich alsof ze nog in de jaren 60 leeft", "Oh dear!", "Ze is 85, laat haar zelf kiezen wat ze op haar hoofd zet", "Ze is nu eenmaal een oude bomma. En wiens bomma zet geen haarnetje op haar hoofd?". Op de modewebsite Styleite was dan weer te lezen: "De Queen durft nogal eens rocken wat haar hoedenkeuze betreft, maar wat ze dit keer op haar hoofd droeg, sloeg alles."

Of de Queen al dan niet een nieuwe modetrend gelanceerd heeft, daarover zijn de meningen tot dusver nog verdeeld.

lees ook