Iconische jurk van Monroe onder de hamer

De iconische witte jurk die Marilyn Monroe droeg in de film "The seven year itch" wordt geveild in de VS. Het kledingstuk gaat onder de hamer tijdens een veiling van filmkostuums en -attributen in Californië.

De afbeelding van Marilyn Monroe met een opwaaiende jurk op een rooster van de metro in New York is een van de meest iconische beelden uit de geschiedenis van Hollywood. Het beeld werd geschoten tijdens de opnames van "The seven year itch" door Billy Wilder in 1955.

De jurk wordt te koop aangeboden door de Amerikaanse zangeres en actrice Debbie Reynolds. Reynolds is bekend van haar rol in de musical "Singin' in the rain" en verzamelde meer dan een halve eeuw outfits van bekende sterren als Monroe, Audrey Hepburn (My fair lady), Julie Andrews (The sound of music) en Laurel & Hardy.

Er waren plannen om de collectie onder te brengen in een museum, maar nu die plannen niet doorgaan, verkoopt Reynolds alles. Op 18 juni worden de stukken te koop aangeboden bij veilinghuis Profiles in History in Californië.