Limburg sluit natuurgebieden voor publiek

In de provincie Limburg heeft de provincie de alarmfase rood/rood afgekondigd voor de bossen, heide en andere natuurgebieden. Dat betekent dat de toegang tot de bossen, heide- en andere natuurgebieden tot nader order verboden wordt voor het publiek.
Het Nationaal Park Hoge Kempen

Het is in de provincie zelden zo droog geweest, en er wordt in de regio nauwelijks regenval van enige betekenis voorspeld. Daardoor is het gevaar voor brand erg groot en daarom wordt de toegang tot de bossen en heidevlaktes verboden.

29 gemeenten sluiten hun bossen voor het publiek. In totaal gaat het om 60.000 hectare in Limburg en de Voerstreek die dicht gaan.  Alleen het domein van Bokrijk blijft open. Het is van 1997 geleden dat in Limburg bossen gesloten werden voor het publiek.