Vrouw wacht al 10 jaar op schadevergoeding

Een 45-jarige vrouw uit Izegem is een rechtszaak begonnen tegen het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare. Tien jaar na een operatie waarbij een draad in haar lichaam achterbleef, heeft de vrouw nog altijd geen schadevergoeding gekregen.

De vrouw onderging een maagverkleining in Roeselare. Drie jaar later trof ze in haar hals een stalen draad aan van meer dan 60 centimeter lang. Het ging om de draad waarmee tijdens de operatie een katheter geplaatst was. De vrouw trok de draad zelf uit haar hals, maar de dunne spiraaldraad die rond de draad gewikkeld was bleef nog achter en bereikte via de aders haar hart.

Na een spoedoperatie in het UZ in Leuven werd de tweede draad grotendeels weggehaald, maar 4,5 centimeter ervan was intussen al met het hart vergroeid. Sindsdien heeft de vrouw last van hartritmestoornissen en is ze blijvend invalide.

De vrouw hoopt dat de burgerlijke rechtbank in Kortrijk een expert zal aanstellen die een schadevergoeding kan bepalen.

Naast het ziekenhuis zelf worden ook vier dokters gedagvaard. Op 23 juni doet de rechtbank een uitspraak in de zaak.