"Baby-kunstwerk" ingewijd met babyborrel

In Gent is gisteravond het kunstwerk van Alberto Garutti op het Sint-Veerleplein officieel ingewijd met een babyborrel. Het kunstwerk omvat drie lampen die oplichten telkens er een baby geboren wordt in een van de materniteiten in Gent.

Het kunstwerk heet "Ai nati oggi", "Aan wie vandaag geboren wordt". Garutti installeerde een knop in alle Gentse materniteiten. Ouders van pasgeboren kinderen kunnen daarop drukken, waarna de drie lantaarns op het Sint-Veerleplein oplichten.

"Het is iets waar alle mensen bij betrokken worden. Fantastisch om als kersverse vader of moeder op die knop te drukken. Je ziet zelf een klein lichtje branden, maar je weet ook dat heel de stad meeleeft en mee geniet van dat fijne moment", zegt hoofdvroedvrouw Agnes Cornelissens van het Jan Palfijnziekenuis.

In 2000 stond het werk al op de Vrijdagmarkt voor de openluchttentoonstelling "Over the Edges". Het stadsbestuur besloot onlangs om het permanent te installeren op het Sint-Veerleplein.