"Fikse besparingen mogelijk bij overheid"

Volgens MR-voorzitter Charles Michel zijn er flinke besparingen mogelijk op allerlei overheidsdiensten. Formateur Elio Di Rupo (PS) wil tegen 2015 zo'n 17 miljard euro vinden om de begroting in evenwicht te brengen. Volgens Michel zijn er miljoenen te vinden bij de verschillende overheden, omdat daar soms geld wordt verspild.

Michel wijst bijvoorbeeld op "een studie over Julien Lahaut, die 150.000 euro kost". "Is het echt nuttig", vraagt hij zich af? "Ik ben er  niet zeker van."

Ook over een communicatieplan voor de week van de frieten, fronst hij zich de wenkbrauwen. "Ik eet graag frietjes, maar het is niet noodzakelijk denk ik een communicatieplan te organiseren voor 90.000 euro." Dezelfde kritiek geldt voor "een studiedag in verband met de voorbereiding van een sportieve dag voor de ambtenaren in Brussel." Die kostte zo'n 80.000 euro.