Honderden Outlaws op begrafenis van clublid

In Limburg zijn de drie mannen begraven die vorige week vermoord zijn in Maasmechelen. Alle drie hadden ze banden met de motorbende Outlaws. Een van hen was ook een volwaardig lid van de motorbende. Zijn begrafenis in Opglabbeek werd bijgewoond door honderden motorrijders.

Honderden Outlaws, waaronder ook delegaties uit heel Europa, verzamelden vanmorgen aan de clublokalen van de motorbende in Maasmechelen. Van daar reden ze in colonne naar Opglabbeek voor de uitvaartplechtigheid van het clublid. De politie was extra waakzaam. De colonne motorrijders werd vanuit de lucht gevolgd door een politiehelikopter.

Met brullende motoren begeleidden leden van de Outlaws de lijkwagen met daarin het lichaam van het clublid. Buiten aan de kerk van Opglabbeek weerklonk applaus. De kerk zelf was tot de laatste stoel gevuld en ook buiten stonden nog heel wat sympathisanten en leden van de motorbende.

De uitvaart verliep erg sereen. Tijdens de plechtigheid werden vragen gesteld over het hoe en waarom van de moord. Nadien vergezelden motorrijders de lijkwagen naar de begraafplaats. Voor de twee andere vermoorde mannen werden plechtigheden gehouden in Hasselt en Maasmechelen.

De drie werden vorige week dood teruggevonden in een bestelwagen. Er is een gerechtelijk onderzoek ingesteld, er wordt gedacht aan een afrekening. De politie heeft al verschillende leden van de rivaliserende motorbende Hells Angels verhoord.