Slotenmaker rijdt gezochte man klem

In Diepenbeek heeft een slotenmaker gisteren een man die gezocht werd klemgereden. De politie had een verdachte wagen gezien, waarop de bestuurder van die auto meteen plankgas gaf. Daarop begon de politie met een achtervolging. Slotenmaker Etienne Lampaert zag dat vanuit zijn auto gebeuren.

"Ik zag onmiddellijk dat de politie erachteraan zat en vermits ik verder reed naar onze zaak ben ik die nog verschillende keren tegengekomen en op een gegeven moment heb ik de kans gehad om die klem te zetten en ik heb dat gedaan. De politieman is uit zijn auto gestapt, ik ben uit mijn auto gestapt, ik heb hem gesloten en ik ben weggegaan. Ik heb de politieman zijn werk laten doen."

De man die de politie achtervolgde, werd gezocht omdat hij al een hele tijd zonder rijbewijs reed.