Take That mét Robbie begint aan tournee

In Sunderland, Engeland, heeft Take That voor een publiek van 54.000 enthousiaste fans de aftrap gegeven van de tournee van de band in de originele bezetting -met zijn vijven dus.

Take That mét Robbie Williams geeft 29 optredens in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De concertenreeks -1,8 miljoen kaartjes in totaal- is uitverkocht.

De laatste keer dat Williams toerde met de band, was in 1995. Tijdens de eerste vijf liedjes -allemaal opgenomen toen Williams er niet meer bij was- stond hij nog niet op het podium.

Daarna was Williams in zijn eentje aan de beurt om zijn grootste hits te zingen, zoals "Rock DJ", "Let me entertain you" en "Angels". Na "Angels" kreeg hij het gezelschap van de vier anderen en kreeg het publiek eindelijk waar het vooral voor gekomen was: Take That in de originele bezetting.

Het vijftal begon met "The flood" en enkele andere nummers uit het nieuwe album "Progress". Aan show en spektakel was gedacht: zo hielden Jason Orange en Howard Donald een breakdancewedstrijdje, in rapstijl becommentarieerd door Robbie Williams, tronend op een hoge umpirestoel uit het tennis.

De grote hits van Take That werden bewaard voor de finale. Gary Barlow nam plaats achter de piano, omringd door de vier anderen. Ze zongen een medley van enkele van hun hits, terwijl "Never forget", "Light my fire" en "Play" integraal werden gebracht, compleet met de danspasjes van meer dan vijftien jaar geleden.