Treinverkeer naar Nederland herneemt

In Ekeren, bij Antwerpen, is vanmorgen een koperdief dood teruggevonden. De brandweer was opgeroepen voor een bermbrand naast de spoorweg en trof het lichaam aan. Door de brand was het spoorverkeer van en naar Nederland urenlang verstoord.

De brandweer was rond 6.45 uur vanmorgen opgeroepen voor een bermbrand langs de hst-lijn en trof toen het verkoolde lichaam aan. "Er waren koperen kabels verwijderd en in de hoogspanningscabine was er een kortsluiting met brand ontstaan", aldus Frédéric Petit, de woordvoerder van Infrabel. Blijkbaar had de man geprobeerd koper te stelen uit het elektriciteitscomplex, maar werd hij geëlektrocuteerd.

Eerst was gezegd dat er het hele weekend geen treinverkeer op de lijn mogelijk zou zijn en de hst-treinen werden omgeleid, wat tot vertragingen leidde.

Sinds vanavond is sneller dan verwacht het spoor hersteld. Daardoor rijden er opnieuw hogesnelheidstreinen op de gewone route langs Ekeren.