Van den Hoof grasduint door eigen platenkast

Marc Van den Hoof, de producer, samensteller en presentator van "Jazz" op Klara, neemt volgende week afscheid van de radio met een extra maand jazz. Voor hij met pensioen gaat, grasduint hij 20 afleveringen lang door zijn eigen platenkast.

Van 30 mei tot 30 juni vertelt Van den Hoof op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 23 tot 24 uur zijn eigen jazzverhaal. Hij voegt zo nog een maand toe aan tien jaar "Jazz"-uitzendingen.

Van den Hoof werd in 1976 producer bij de VRT. Hij begon bij Omroep Brabant en presenteerde later op Radio 1 maatschappelijke consumentenprogramma's. Bij Klara maakte hij verschillende woord- en jazzprogramma's zoals "Volgeboekt", "Songbook" en "Jazz".

Twee VRT-iconen nemen afscheid

Klara neemt op 1 juni niet alleen afscheid van jazzkenner Marc Van den Hoof, maar ook van klassieke muziekkenner Fred Brouwers. De VRT nam afgelopen donderdag al afscheid van beide Klara-stemmen. Zanger Rocco Granata en jazzmuzikanten Bert Joris, Philip Cathérine en Philippe Aerts brachten een muzikale hommage aan beide heren.