Vluchtauto's van gedetineerde teruggevonden

In Grâce-Hollogne zijn 2 auto's teruggevonden die gebruikt zijn bij de ontsnapping gisteren uit de gevangenis van Lantin. De auto's, een Fiat Ducato en een Audi A5, werden in brand gestoken. Van de gevangene en zijn medeplichtigen is er geen spoor.

Gisteren ontsnapte de 28-jarige Mohammed El Jabbari (foto links) uit de gevangenis van Lantin, tijdens het onderhoud van een werkplaats. Toen de cipiers even niet opletten, kon hij een binnenplaats bereiken. Daar hadden 4 medeplichtigen een touwladder over een muur gegooid.

De ontsnapte gedetineerde wordt beschouwd als erg gevaarlijk. Hij heeft een strafblad voor gewelddadige diefstallen. Zijn kompanen zijn gewapend met kalasjnikov-geweren, waarmee ze gisteren in de lucht schoten.

Het gevangenispersoneel van Lantin legde gisteren een uur lang het werk neer uit protest.